Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (3)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Pogozhikh M$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5
1.

Pogozhikh M. 
The development of an artificial energotechnological process with the induced heat and mass transfer [Електронний ресурс] / M. Pogozhikh, A. Pak // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2017. - № 1(8). - С. 50-57. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2017_1(8)__8
Попередній перегляд:   Завантажити - 474.657 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Pogozhikh M. 
Influence of the air flow velocity relatively thermostat obturator on the effectiveness of induced heat and mass transfer [Електронний ресурс] / M. Pogozhikh, A. Pak, A. Pak, M. Chekanov // Technology audit and production reserves. - 2017. - № 5(1). - С. 35-41. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tatrv_2017_5(1)__8
Попередній перегляд:   Завантажити - 300.104 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Pogozhikh M. 
Study of regularities of distributing powdered dietetic additives in coarse dispersed foodstuffs [Електронний ресурс] / M. Pogozhikh, T. Golovko, A. Pak, A. Dyakov // Харчова наука і технологія. - 2017. - Т. 11, Вип. 4. - С. 72-80. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2017_11_4_11
Попередній перегляд:   Завантажити - 691.67 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Golovko T. 
Study of microelement distribution uniformity in a bulk of dough enriched with dietary supplements [Електронний ресурс] / T. Golovko, M. Pogozhikh, A. Pak, N. Golovko, A. Pak, M. Bakirov // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2018. - № 4(11). - С. 42-48. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2018_4(11)__7
Обгрунтовано доцільність введення дієтичних добавок на основі хелатного комплексу в харчові системи та забезпечення рівномірності їх розподілення. Мета - вивчення рівномірності розподілу мікроелементів, сорбованих на макромолекулах-носіях, та дослідження впливу добавки на функціонально-технологічні властивості (ФТВ) тістових заготовок. Предметом дослідження були тістові заготовки з дріжджового, листкового та прісного тіста з введеною добавкою на основі хелатного комплексу. Проведено дослідження розподілення дієтичної добавки з хелатним комплексом в об'ємі харчової системи та її впливу на ФТВ досліджуваних харчових систем. При цьому використано методи ядерного магнітного резонансу, електронного парамагнітного резонансу, низькотемпературний калориметричний метод і реологічні методи дослідження. Встановлено, що порошкоподібна добавка зі стабілізованим хелатом впливає на рухливість і взаємодію молекул води з оточенням у тістових заготовках. Доведено, що внесення хелату металу у вигляді порошкоподібної харчової добавки надає можливість забезпечити рівномірність розподілу металу за об'ємом досліджених тістових заготовок. Визначено, що для зразків тіста за умови внесення дієтичної добавки на основі хелатного комплексу відбувається збільшення кількості невимороженої води у порівнянні з контролем. Встановлене свідчить про збільшення кількості зв'язаної води за умови внесення добавки. Відзначено, що стабілізований хелат знаходиться в основному у насиченому стані, оскільки вода тістових заготовок знаходиться у "зв'язаному" стані. Встановлено, що в тістових заготовках з дієтичною добавкою на основі хелатного комплексу відбувається зміна пружних властивостей. Результат пояснюється зміною співвідношення вільна зв'язана вода у досліджуваних харчових системах. Доведено перспективність використання порошкоподібної добавки зі стабілізованими хелатами металів у технологіях збагачення харчових продуктів. Відзначено, що перспективою подальших досліджень є визначення розподілу по об'єму харчових систем інших мікроелементів хелатів, які є основою дієтичної добавки.
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.15 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
5.

Pogozhikh M. 
Design of the conceptual implementation of an apparatus with the induced heat and mass transfer for vaporization and rectification [Електронний ресурс] / M. Pogozhikh, A. O. Pak, A. V. Pak, A. Goralchuk, S. Sabadash, M. Chekanov // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2019. - № 5(5). - С. 16-21. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2019_5(5)__3
Обгрунтовано необхідність пошуку рішень проблем ефективного використання енергетичних ресурсів за умови забезпечення вимог до екологічності виробництв під час виконання таких технологічних операцій як випарювання та ректифікація. Відзначено перспективність пошуку та застосування індукованих процесів, які характеризуються високою енергоефективністю та екологічністю. Досліджено кінетику температури під час ефекту індукованого тепломасообміну складових внутрішнього об'єму термостата за умови використання різних рідин у його внутрішньому середовищі. Дослідженнями встановлено неможливість досягнення рідиною у внутрішньому виділеному об'ємі термостата температури кипіння за умови протікання ефекту індукованого тепломасообміну, що доведено візуальним спостереженням та значенням її температури. Впродовж експерименту за атмосферного тиску температура термостата дорівнювала 115 - 116 <^>oC, а температура об'ємної води не перевищувала 97 <^>oC. Встановлено, що для температури термостата 105 - 106 <^>oC та атмосферного тиску температура етилового спирту не перевищувала 72 - 73 <^>oC, а для води - 83 - 85 <^>oC за умови протікання ефекту індукованого тепломасообміну. Встановлено, що етиловий спирт і вода переходять до газового стану під час ефекту індукованого тепломасообміну окремо. Фіксувати видалення рідкої фази компонентів суміші можливо за стрибкоподібним переходом кінетики температури рідини. Встановлено, що для суміші етилового спирту з водою під час ефекту індукованого тепломасообміну за температури термостата 105 <^>oC та атмосферного тиску, кипіння рідкої фази не відбувалось. Запропоновано концептуальне рішення технічної реалізації універсального апарата з використанням ефекту індукованого тепломасообміну для виконання технологічних операцій випарювання та ректифікації без фази кипіння. За даним концептуальним рішенням створено лабораторний макет установки, в якому випарювання проводиться за атмосферного тиску за температури рідкої фази 83 - 85 <^>oC. Економічний ефект розробки досягається за рахунок спрощення обладнання та скорочення енерговитрат на одиницю продукції більш ніж у 1,3 разу у порівнянні з вакуум-випарним аппаратом.Обгрунтовано необхідність пошуку рішень проблем ефективного використання енергетичних ресурсів за умови забезпечення вимог до екологічності виробництв під час виконання таких технологічних операцій як випарювання та ректифікація. Відзначено перспективність пошуку та застосування індукованих процесів, які характеризуються високою енергоефективністю та екологічністю. Досліджено кінетику температури під час ефекту індукованого тепломасообміну складових внутрішнього об'єму термостата за умови використання різних рідин у його внутрішньому середовищі. Дослідженнями встановлено неможливість досягнення рідиною у внутрішньому виділеному об'ємі термостата температури кипіння за умови протікання ефекту індукованого тепломасообміну, що доведено візуальним спостереженням та значенням її температури. Впродовж експерименту за атмосферного тиску температура термостата дорівнювала 115 - 116 <^>oC, а температура об'ємної води не перевищувала 97 <^>oC. Встановлено, що для температури термостата 105 - 106 <^>oC та атмосферного тиску температура етилового спирту не перевищувала 72 - 73 <^>oC, а для води - 83 - 85 <^>oC за умови протікання ефекту індукованого тепломасообміну. Встановлено, що етиловий спирт і вода переходять до газового стану під час ефекту індукованого тепломасообміну окремо. Фіксувати видалення рідкої фази компонентів суміші можливо за стрибкоподібним переходом кінетики температури рідини. Встановлено, що для суміші етилового спирту з водою під час ефекту індукованого тепломасообміну за температури термостата 105 <^>oC та атмосферного тиску, кипіння рідкої фази не відбувалось. Запропоновано концептуальне рішення технічної реалізації універсального апарата з використанням ефекту індукованого тепломасообміну для виконання технологічних операцій випарювання та ректифікації без фази кипіння. За даним концептуальним рішенням створено лабораторний макет установки, в якому випарювання проводиться за атмосферного тиску за температури рідкої фази 83 - 85 <^>oC. Економічний ефект розробки досягається за рахунок спрощення обладнання та скорочення енерговитрат на одиницю продукції більш ніж у 1,3 разу у порівнянні з вакуум-випарним аппаратом.
Попередній перегляд:   Завантажити - 658.712 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського